***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

...

11 Şubat 2015 Çarşamba

Nudo’dan “Türk mutfağında Noodle esintileri” atölyesi

Türkiye’nin ilk yerli Noodle markası NUDO, geleneksel Türk mutfağının en gözde lezzetlerini Noodle’la buluşturdu. Bu buluşmayı da bizlerle mutfağa girerek kutladı. Türk damak tadına uyarlanmış Noodle’lı tarifler hazırladık. Peki Türk damak tadına uyarlanmış Noodle’lı tarifler nasıl mı olur diyorsunuz? Hemen cevap vereyim; güzel olmaz. Yani olmaz diye düşünüyordum. Nudo’yu sade denemiş ve sevmemiş biri olarak ön yargı ile gittim atölye davetine ama hiç de öyle olmadı sonuç. Yaptığımız tariflerle sade sevemediğim Nudo’ları afiyetle yedim.

Erişler Gıda’nın perakende sektöründeki taşıyıcı markası Nudo’nun ev sahipliğinde düzenlendiği “Türk mutfağında noodle esintileri” atölyesinde, USLA Lezzet Akademisi’nin hünerli şefi Cenk Akkaya ile birlikte hazırladık lezzetli Noodle tariflerini.

Türk Usulu Noodle Menüsü’nde Noodle'lı Düğün Çorbası, Noodle'lı Ballı Mahmudiye, Noodle'lı Kuru Cacık ve Noodle’lı Sütlaç yer alıyordu. Sütlaç hariç diğer tüm lezzetleri yaptım. Üç dakika da hazır olan Nudo’ları sade sevemeyen ben için güzel tarifler oldu bunlar. Denemenizi tavsiye ederim.

NUDO’LU BALLI MAHMUDİYE (2 Kişilik)
Tavuk göğsü 350 gr, Soğan (julyen doğranmış) ½ adet, Bal 1 yemek kaşığı, Kuru kayısı 3 adet, Badem 25 gr, Kuru üzüm 25 gr, Klarife tereyağı 1 yemek kaşığı, Limon ½ adet, Tarçın1 çay kaşığı, Nudo noodle 50 gr, Maydanoz 4 dal, Tuz, karabiber…

Tavuğu kuşbaşı şeklinde doğrayıp tereyağı ile soteleyin. Önce soğanları, sonrasında ise bademleri ekleyip sotelemeye devam edin.  Bademler pembeleşince, ince doğranmış kayısı, üzüm, badem, limon, bal ve tarçın  ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 15 dakika pişiriniz. 3 dakika haşlamış olduğunuz Nudo’yu ekleyin ve karıştırın, ince kıyılmış maydanoz ile servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...