***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

...

15 Ocak 2014 Çarşamba

Film önerisi: Kadın İşi Banka Soygunu


Film 17 Ocak Cuma günü vizyonda... Basın gösteriminde filmi bugün izledim ve hemen sizleri de bilgilendirmek istedim. Meltem Cumbul, Özge Ulusoy, Esra Dermancıoğlu ve Filiz Ahmet’in başrollerini paylaştığı “Kadın İşi Banka Soygunu”; farklı nedenlerle kalbi kırılmış 4 kadının tek yürek olup hayatın üstesinden gelişini anlatıyor!

Meltem Cumbul yani Gülay; kocası tarafından tek göğsü alındığından terk edilen, bu yüzden annesinin evine 2,5 yaşındaki oğlu ile geri dönen, işleri ters gittiğinden dolayı atölyesi kapanan ve ne yapacağını bilemeyen biri. Filiz Ahmet yani Bilge; grubun erkek gibi kadın diye tabir edilen, korkusuz, ölmek var dönmek yok diyen kişisi. Özge Ulusoy yani Nihal; Gülay'ın kredi çektiği bankada çalışan yakın arkadaşlarından biri. Esra Dermancıoğlu yani Dürdane; bir aşk uğruna hiç olmayacak bir yerde bar açan, her gördüğüne kanan, kalbi saf bir karakter.

Bu dört kadının ortak yanı farklı nedenlerden dolayı hayal kırıklığına uğramış olmaları...

Başlarına ne geleceğini düşünmeksizin, hiçbir koşulda birbirini satmayan 4 kadının sırt sırta verdiği film; gerçek dostlara daha sıkı sarılmanın ne denli önemli olduğunu anlatırken, en zor şartlarda dahi gülecek bir şey bularak hayata tutunmanın önemini de seyirciye eğlenceli bir şekilde hatırlatıyor.

Çok gülmek, biraz nefes almak, dostluğunuzu sorgulamak ve kendinizi görmek isterseniz filme gidin derim. İlla gidin, mutlaka izleyin dememekle birlikte gitmeyin de demiyorum... Bu aralar gülmeye ihtiyacın varsa git, yoksa gitme. Çok net!

Filmden çıktığımda "Ay ne güldüm öyle." derken banka soygununun, bu dörtlünün alkol masasında kurduğu hayalin bize gösterildiğini düşünmüştüm ama öyle değilmiş. Meğer bu banka soygunu gerçekmiş. Sanki hayal olarak sunulsaydı daha iyi olurdu.

Filmde 4 kadının keyifle söylediği "Batsın bu dünya" şarkısı dilime dolandı bugün. Yeniden sevdim şarkıyı...

TAFF Pictures’ın yapımcılığını üstlendiği, yönetmenliğini A. Taner Elhan’ın yaptığı, “Kadın İşi Banka Soygunu”nda Ferit Aktuğ, Erdal Cindoruk, Ayşen İnci, ve Gökçe Eyüboğlu da performansıyla göz doldururken; Sadi Celil Cengiz ve Murat Güven Akpınar konuk oyuncu, Ali Erkin Saltukoğlu ise çocuk oyuncu olarak izleyici karşısına çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...