***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

...

22 Ağustos 2010 Pazar

Ramazan'da Sultanahmet’e gidilir ama dönülmez, çünkü…

Pat diye birden karar verip bir yere gitmelerim hele ki plansız iş yapmalarım çok nadirdir ama can sıkıntısından patladığım cumartesi günü uzunca yaşadığım telefon konuşmasının ardından çıktım dışarı…

“Nereye gidelim, ne yapalım, nerede yesek?” diye sürekli birbirimize sorup dururken, en sonunda Ramazan Ayı olması sebebiyle Sultanahmet’te karar kıldık. “Neresi” konusunda verdiğimiz kararsızlığı “nerede” yiyelime döndürünce Sultanahmet’i şöyle bir turladık. Meşhur Sultanahmet Köfteci’lerinin önünde uzuuuunca bir kuyruk vardı iftara saatler olmasına rağmen. Bizde kuyruktan dolayı köftecileri direk eledik :)

Bakınmaya devam…
Ara sokakların birinde canlı müzik yapan bir yer bulduk, şeklen gözümüze de güzel gözüktü ve dört kişilik yerde bulunca üstelik canlı müzik fasıl olunca hemen oturduk… Zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığımız güzel bir akşam geçirdik…

Sultanahmet’ten Eminönü istikametinde yürürken fasıl yapan bir yere daha denk geldik. Sokak inliyor, Esra’yı tutabilene aşk olsun. Başladı hemen çalan şarkıya eşlik etmeye ve oturdu kaldırıma, içeri girelim dediğimizde ise “Hayır, bunun tadı burada!” diyerek kaldırımda söylemeye devam etti, e biz de onun kadar sesli olmasa da eşlik ettik ve sonra da yürümeye devam…

Buraya kadar her şey güzeldi
Taksiye binip evimize gideceğiz, yaklaşık yarım saat sürer diye içimizden geçirirken, Eminönü civarından bindik taksiye ve Balat yolunun oradan, Haliç üzerinden evimize doğru gitmek isterken, tıkandık kaldık… Anlatamayacağımız bir trafik, araçlar ilerlemiyor, taksici dönebileceği ilk yerde bizi indirmeyi ve Eyüp trafiğine girmemeyi planlıyor, biz sinirden gülüyoruz ve bu nasıl bir trafik diye sürekli söyleniyoruz.

Taksici bizi ilk köşede attı :) attı diyorum, çünkü haklı olarak o trafiğe girmek istemedi ve bize; "Buraya kadar." deyip indirdi. Haliç’ten Feshane’nin oraya kadar yürüdük ve trafik aynı şekilde devam ediyordu. Araca binme gibi bir lüksün yok çünkü bu trafikte yapabileceğin en mantıklı şey yürümekti. Uzunca yürüdükten sonra ki saat on biri geçiyordu birazda olsa yol açıldı ve araç bulup evimize gidebildik….

Unutmadan, bu yıl stantlar Beyazıt'ta kuruluyormuş, Sultanahmet'teki kalabalık ise klasikleşmiş ramazan gezisi olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Çünkü ekstra bir şeyler çok yoktu. Aşıkların atıştığı bir platform kurmuşlardı o kadar, diğer yıllara göre sönüktü.

Sultanahmet'e, Eminönü'ne, Haliç'e, Eyüp'e, Feshane'ye ve de Piyarloti' ye gitme düşünceleriniz varsa mutlaka ve mutlaka haftasonuna atmayın, yoksa siz de biz gibi yollarda kalırsınız.

Çok güzel, plansız başlayan bir günün sonunda hepimizdeki ortak cevaplar;

“İyiki de arabayla gitmemişiz.”
“Plansız gelişen bu akşam yemeği hepimize iyi geldi.”
”İnsanların hepsi sanırım burada.”
”Evet Ramazan’da Eyüp’e gitmek, özellikle haftasonu gitmek artık yok.” oldu.

8 yorum:

  1. gerçekten mükemmel bir geceydi herşey

    YanıtlaSil
  2. gerçekten mükemmel bir akşamdı planlamadığımız halde harika eğlendik,fasıl müzik güzel şarkılar herşey süperdi,bide sonunda çektiğimiz dönüş çilesini saymazsak ki oda gecenin eğlencesi oldu bir nevi keyifli geçen gecemizi o bile etkileyemedi süperdi herşey...

    YanıtlaSil
  3. Dönüş çilesi de işin ayrı bir güzelliği oldu, Esra sağolsun diyelim :)))

    Korsaaaan diye bağırmak istiyorum, anladın sen onu :)

    YanıtlaSil
  4. :))) açıktır açık 10 dk:))) tek kelimeyle paha biçilemezdi .. ama o geceden sora artık tamamen kardeşime katılıyroum KoRsAnA kesinlikle ewt :)

    YanıtlaSil
  5. Kızım o taraftan geliyorum aaaa :))) ama yine de açıktır açııık :)))

    Sonunda Kardeş, sonunda diyorum yani :))))

    YanıtlaSil
  6. bir cumartesi gecesini evde geçirmek için kendimi ayarlamışken aslıdan gelen 4-5 yada sayısını unuttum :P tel. sayesinde kendimi sultanahmetin ortasında yemek yiyebilceğimiz biryer ararken buldum :)) iyi ki aramışın canımm çok güzel bir akşamdı.. fasılı, falı, kedisi,pembesi, taksisi, trafiği, gidiş ve dönüş yolu için esra ile kapışması :)) aslı'nın fotoraflarına atlamam :) her bişeyiyle süperdi sizi seviyorummm...

    veeeee evettt aslının bitmek bilemz "Korsanına" bende evet diyorummm :))

    YanıtlaSil
  7. Evet canım benim Aslıhan tüm kızları sayısını unuttuğu kadar çok aradı, hepimizin ortak kararını bulmak biraz uzun oldu. Telefonum tarihinin en uzun konuşmasını gerçekleştirdi. :)

    Anlayamadım yani , neyse bu resimlerimin arkasında çıkma merakı :)

    Biliyordum, biliyorum, hepinizin "Eveet!" diyeceğini biliyordum :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...